Niciun comentariu

Șoferii și bicicliștii indisciplinați, în atenția polițiștilor

Seara trecută, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta-Turnu Severin au depistat o femeie de 34 de ani, din municipiu, care a condus un autoturism pe strada Prelungirea Carpați la intersecție cu strada Romaniței, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 24.04.2024. Polițiștii i-au întocmit  dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Tot luni, 8 iulie, mai mulți bicicliști au fost prinși băuți în trafic și au fost amendați. Doi dintre aceștia sunt din comuna Eșelnița, iar alți doi au fost descoperiți în Baia de Aramă.

La data de 08 iulie a.c., polițiștii orșoveni au depistat un bărbat de 37 de ani, din comuna Eșelnița, în timp ce conducea o bicicletă, pe strada Teilor, din localitate, iar la testarea cu aparatul alcooltest a reieșit o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 990 lei.  În data de 08.07.2024, aceleași efective de poliție au depistat un bărbat de 54 de ani, din comuna Eșelnița, în timp ce conducea o bicicletă, în localitate. În urma testării cu aparatul din dotare a reieșit o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, biciclistul fiind sancționat contravențional. La data de 08.07.2024, ora 11.30, polițiștii oraşului Baia de Aramă şi Secţiei de Poliţie Rurală Baia de Aramă au depistat în trafic, pe DN 67 D în oraşul Baia de Aramă, doi bărbați de 57 respectiv 62 de ani,  care se deplasau cu bicicletele pe sectorul de drum, iar în urma testării cu aparatul din dotare acesta a indicat o alcoolemie de  0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 62 de ani, respectiv 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului de 57 de ani, ambii fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 990 lei.” Precizează IPJ Mehedinți 

În cadrul activităţilor derulate, au fost legitimate prin intermediul aplicație e-DAC peste 250 de persoane și au fost verificate aproximativ 205 autovehicule.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 21 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, potrivit legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 9 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 305 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 107.300 de lei.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: actiune, biciclisti, ipj mehedinți, mehedinti, restartnews, soferi, trafic

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed