Niciun comentariu

EXERCIȚIU COMPLEX DE INTERVENȚIE LA ACCIDENT RUTIER CU SUBSTANȚE PERICULOASE ÎN MEHEDINȚI

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi a desfășurat astăzi, un amplu exercițiu de intervenție în cazul unui accident rutier cu victime multiple, pe DN 67. 

Scenariul a presupus coliziunea între o autocisternă încărcată cu motorină, un microbuz școlar cu 16 elevi și un autoturism cu trei pasageri, urmată de izbucnirea unui incendiu.

În cadrul acestui exercițiu, care a necesitat activarea Planului Roșu de Intervenție și a Planului de intervenție comună între ISU Mehedinți și ISU Gorj, au fost mobilizați peste 60 de pompieri. 

Aceștia au intervenit cu cinci ambulanțe SMURD, trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, trei autospeciale de primă intervenție, o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială de cercetare chimică și una pentru intervenții la calamități și dezastre.

Prin desfășurarea acestui exercițiu a fost verificat modul de cooperare a structurilor de intervenție implicate în gestionarea unei astfel de situații de urgență, dar și viabilitatea Planului Roșu de intervenție”, transmit reprezentanții ISU Mehedinți.

La operațiunile de salvare au participat și pompierii gorjeni, echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Mehedinți, efective de jandarmi și polițiști, precum și lucrători ai Direcției de Sănătate Publică, UPU Dr. Tr. Severin, Agenției pentru Protecția Mediului și alte instituții locale.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: exercițiu, interventie, isu mehedinti, mehedinti, planul rosu, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed