Niciun comentariu

FERMIERII, INSTRUIȚI DE POMPIERI PENTRU A SE APĂRA DE INCENDII 

În plin sezon al incendiilor de vegetație, pompierii mehedințeni au stat de vorbă cu fermierii și le-au explicat regulile și măsurile de apărare împotriva incendiilor pe timpul campaniei de recoltare a cerealelor păioase.

Pentru evitarea înregistrării unor pagube materiale însemnate, aceștia le reamintesc ce măsuri trebuie respectate pentru a se bucura de recolte și a nu-și pune viața în pericol:

Lanurile de cereale se vor izola prin fâşii arate cu lăţimea de minim 20 m față de drumuri sau păduri și de 50 m față de calea ferată.

Direcţia de recoltare a combinelor va fi în direcția opusă vântului predominant.

Toate utilajele agricole vor fi supuse reviziei tehnice, eventualele defecțiuni fiind înlăturate înaintea punerii în exploatare.

Maşinile se vor parca pe câmp la o distanţă de cel puțin 100 m faţă de lanurile nerecoltate şi 50 m faţă de construcţii, clădiri sau cale ferată.

Lucrările de reparaţii şi alimentare cu carburanţi si lubrifianţi se vor face în locuri special amenajate, la o distanţă de cel puţin 100 m faţă de lanul de cereale.

Fumatul, iluminatul cu flacără deschisă sau folosirea sub orice formă a focului deschis în lanuri, pe miriște sau în apropierea punctelor de alimentare cu carburanți sunt strict interzise.

Paiele rezultate în urma recoltării cerealelor se vor strânge în maxim 2 zile, iar miriștea se va ara.

Se interzice arderea miriştilor şi a vegetației uscate potrivit legislației în vigoare,” precizează ISU Mehedinți

S-ar putea să îți placă și:

Tags: fermieri, isu mehedinti, mehedinti, pompieri, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed