Niciun comentariu

Cum să nu îți irosești votul. Sfaturi de la Mihai Butnariu, orșovean.

Alegerile locale înseamnă a decide viitorul unui oraș, comunitate, pentru următorii 4 ani. Însă, pentru ca votul să fie eficient, orșoveanul Mihai Butnariu, profesor de istorie și colonel în rezervă, vine cu câteva sfaturi pentru cei în mâinile cărora stă, pe 9 iunie, ștampila.

„VOTUL UTIL” SALVEAZĂ ORȘOVA

Începând de săptămâna viitoare, Orșova va avea un nou primar. Chiar de la bun început, doresc să vă informez că nu fac parte din nici un partid politic, nu am participat la campania electorală de nici o parte a eșicherului politic local și acest articol este rodul unor discuții cu prietenii din oraș, cu vecinii, cu unii din foștii mei elevi. Cu toții vrem binele orașului, vrem să existe o administrație coerentă și competentă, vrem ca Orșova să ia exemplul pozitiv al altor orașe care dispun de primari eficienți și consilieri locali responsabili.
Soluția este una singură – orșovenii să renunțe la votul „răului mai mic” și să recurgă la sistemul „votului util” în favoarea orașului.
Teoria votului util se bazează pe raționamentul că un vot pentru un candidat, care nu are șanse să câștige cursa electorală, este un vot irosit. Votul irosit sau pierdut este votul care nu a ajutat la alegerea unui candidat. Prin votul util alegătorul se asigură că va fi reprezentat timp de patru ani la administrarea orașului. Votul util funcționează chiar și în situația în care trebuie să renunțăm la unele convingeri, doar pentru a fi reprezentat de candidatul cu șanse mai mari de a fi ales, dacă este în favoarea localității noastre.
Spre deosebire de alte alegeri locale din trecut, când orșovenii au votat „răul cel mic”, de data aceasta Orșova dispune de un candidat, care întrunește condițiile impuse de teoria „votului util” , care are capacitatea reală de a rezolva problemele orașului și să-l relanseze din punct de vedere economic. Iată atuurile pe care le are candidatul care corespunde criteriilor votului util:

  • are experiență administrativă având mai multe mandate de consilier local și, pentru câteva luni, și cel de viceprimar;
  • a dovedit că este un bun manager în calitate de administrator la S.C.Floricola S.A., ceea ce îi va permite să mențină o stare de curățenie a orașului mult mai bună. Experiența sa managerială contează foarte mult în administrarea competentă a orașului;
  • pentru a contracara unele acuzații ale adversarilor politici, a promis în mod public, că timp de patru ani, cât durează mandatul de primar, nu va mări prețul apei și al canalizării;
  • a controlat și controlează cu autoritate Consiliul Local Municipal și toate proiectele pe care le va promova vor fi aprobate;
  • conlucrează eficient cu administrația județeană și conducerea națională a partidului cu care a întreținut mereu relații de colaborare și chiar de prietenie. El va obține cu mai multă ușurință finanțarea unor proiecte pentru Orșova;
  • dispune de un program diversificat de proiecte care, dacă vor fi promovate, vor schimba fața orașului;
  • cel mai tare argument mi se pare a fi ambiția candidatului de a demonstra că – se poate și la Orșova!
    Sunt convins că orșovenii sunt oameni inteligenți și vor vota pentru bunăstarea orașului lor. De data aceasta nu vor mai face experimente, nu vor mai folosi votul împotriva cuiva. Sunt primari din multe localități din țara noastră care au 3-4 mandate consecutive. Fac o prevestire: așa se va întâmpla și cu Constantin Popescu la Orșova. Dacă acum va fi ales, va demonstra că este competent și va aduna și el 3-4 mandate consecutive de primar.
    Care este alternativa la folosirea votului util pentru orșoveni? Să voteze „răul cel mic” adică un candidat tip Șoșoacă, care face scandal continuu. Chiar dacă va promova unele proiecte, acestea vor fi respinse de Consiliul local. Fără control în Consiliu nu va putea să impună alegerea viceprimarului și va fi obligat să funcționeze pe această funcție cu un adversar veritabil, care zi de zi îi va pune fel de fel de piedici. Cu un asemenea primar vom avea patru ani de zile de scandaluri, procese în justiție, demascări și acuzații la televiziunile locale, jigniri, insulte și înjurături.
    În plus, nu va avea nici un sprijin din partea conducerii județene în promovarea și finanțarea unor proiecte favorabile Orșovei.
    Cine vrea să-și piardă votul, adică să accepte ca votul său să nu conteze, să fie un vot pierdut, să voteze „răul cel mic”. Cine vrea să voteze „util” să fie convins că nu votează în favoarea cuiva, ci spre binele orașului. De data aceasta orșovenii vor renunța la votul „răului cel mai mic” și vor prefera „votul util”. Victoria va fi a Orșovei!

Analiza realizată de profesorul de istorie este una reală și pertinentă. Un vot inteligent, este un vot pentru dezvoltare. Politic și administrativ este un lanț între primar-consilierii locali- președintele Consiliului Județean-consilierii județeni.


Ștampila VOTAT pe toate buletinele de vot înseamnă o alegere înțeleaptă și susținere pentru un viitor sigur.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: Alegeri locale 2024 Orsova, Constantin Popescu, Mihai Butnariu, Primar pentru Orsova, psd

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed