Connect with us

Administrație

UNITATE DE PRIMIRI URGENȚE MODERNĂ PENTRU MEHEDINȚI

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a anunțat astăzi finalizarea lucrărilor la noul corp de clădire al Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. 

Evenimentul s-a desfășurat în prezența personalului medical care își va desfășura activitatea în acest nou spațiu modern.

Proiectul, realizat de Consiliul Județean Mehedinți cu fonduri europene și din bugetul județului, a dus la construcția unui pavilion nou, cu regim de înălțime P+1. Acesta este echipat cu toate utilitățile necesare, inclusiv instalații sanitare, electrice, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, precum și sisteme de prevenire și stingere a incendiilor (PSI).

Noul corp de clădire crește suprafața Unității de Primiri Urgențe de la 580 mp la 1540 mp, oferind astfel condiții mult mai bune atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical. Prioritare sunt acum demersurile pentru ca activitatea de urgență să fie mutată în noua clădire și estimăm că în scurt timp se va întâmpla acest lucru, pentru a se realiza lucrările de reabilitare și modernizare în corpul din spital, unde sunt preluați acum pacienții.” A declarat Aladin Georgescu

Noua unitate UPU este dotată cu aparatură medicală de ultimă generație, achiziționată în cadrul proiectului. De asemenea, vor fi completate cu noi echipamente finanțate de Ministerul Sănătății, inclusiv un Computer Tomograf ce va fi instalat în zona de radiologie.

Un aspect deosebit al acestui proiect este heliportul recepționat în toamna anului 2023, care va facilita transportul rapid al pacienților în stare gravă către centrele universitare din țară.

Acest proiect reprezintă un pas important pe care mi l-am propus și acum îl facem, în îmbunătățirea calității actului medical pentru pacienții din Mehedinți. Totodată, oferă condiții excelente de lucru pentru personalul medical. Mulțumesc tuturor celor implicați și vă asigur că vom continua să investim în sănătatea cetățenilor județului Mehedinți!”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze