Connect with us

Administrație

PRIMĂRIA SEVERINULUI A PRIMIT FINANȚARE PENTRU ACHZIȚIA A PESTE 200 DE INSULE ECOLOGICE DIGITALIZATE

Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin a obținut 6 milioane de euro, finanțare europeană, pentru achiziționarea de insule ecologice digitalizate (ansambluri de containere digitalizate pentru colectarea separată de deșeuri menajere) prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este vorba de 185 de ansambluri de containere supraterane și alte 37 de platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere. 

37 de eco-insule subterane și alte 185 supraterane, vor fi instalate în tot muncipiul, pentru a ne păstra orașul curat și sănătos! Modernizăm toate punctele de colectare a deșeurilor, printr-un proiect de 6 milioane de euro, pentru care am obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Astfel, vom înlocui actualele țarcuri din jurul blocurilor, cu insule ecologice digitalizate. Accesul se realizează prin cartele distribuite gratuit tuturor locuitorilor, prin intermediul asociațiilor de proprietari,” a precizat primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu.

Insulele ecologice digitalizate sunt compuse din cinci containere individuale, cu capacități pentru cele cinci fracții (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton).

Aceste platforme oferă un spațiu organizat pentru colectare, reducând riscul de aruncare necontrolată a deșeurilor, de asemenea, senzorii din interior notifică automat operatorul de salubrizare când containerele sunt pline, asigurând golirea promptă. Ele sunt prevăzute și cu dispozitive anti-vandalism împotriva accesului neautorizat,” a declarat Mirel Damian, directorul firmei de salubrizare din Severin

Noile structuri de colectare a deșeurilor vor fi digitalizate, iar datorită acestui sistem se vor putea aduna și date cu privire la nivelul de colectare a gunoaielor.

În plus, insulele sunt protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, sunt dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, au module GSM pentru transmisia datelor, iar sistemul are o bază de date privind beneficiarii serviciului și interfață de facturare.

Proiectul are termen de execuție data de 30 iunie a anului 2026. 

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze