Connect with us

Regiunea Sud-Vest

SE ANUNȚĂ VIJELII ȘI GRINDINĂ ÎN MEHEDINȚI

Începând de astăzi, 03 iunie, ora 15:00, până în această noapte, la ora 03:00, județul Mehedinți se va afla sub incidența avertizării meteorologice Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul menționat, sunt prognozate intensificări ale vântului de 60…80 km/h, vijelii, grindină, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Mehedinți recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, aceștia trebuie să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise. În cazul în care persoanele sunt surprinse în zone deschise, se vor îndepărta rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi vor identifica un spaţiu care să le asigure protecţia. Transmite ISU Mehedinți 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a luat măsura înştiințării tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi a instituţiilor cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate, pompierii mehedințeni fiind pregătiți să intervină în sprijinul comunităţilor.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze