Niciun comentariu

PERSOANELE FIZICE POT ANGAJA ȘI PLĂTI PERSONAL PENTRU ACTIVITĂȚI CASNICE

O nouă platformă online, accesibilă la adresa https://tichete.anofm.ro/ și vine în sprijinul lucrătorilor casnici, beneficiarilor casnici și angajatorilor, oferind o soluție inovatoare pentru persoanele subocupate care nu sunt asigurate în sistemul de asigurări sociale de stat.

Platforma permite prestatorilor casnici să beneficieze de asigurări de pensie și sănătate în schimbul furnizării de servicii în baza tichetelor valorice. Astfel, lucrătorii casnici pot obține aceste beneficii prin preschimbarea a cel puțin 85 de tichete de activități casnice lunar, echivalentul a 1.275 de lei.

Noutate pe piaţa muncii: persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru acitivităţi casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au şi angajaţii. Platforma electronică destinată beneficiarilor şi prestatorilor de activităţi casnice, care introduce un concept nou pe piaţa muncii, este funcţională şi poate fi accesată pe adresa https://tichete.anofm.ro/ . Conceptul presupune achiziţionarea tichetelor cu care pot fi remunerate persoanele care desfăşoară activităţi #ocazionale în gospodărie. Tichetele sunt purtătoare de beneficii de asigurări sociale şi de sănătate. Astfel, lucrătorii beneficiază de servicii medicale decontate, contribuţiile lor fiind valorificate şi la pensie”, arată un comunicat de presă al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Printre activităţile casnice care pot fi remunerate cu tichete, Ministerul Muncii le aminteşte pe următoarele:

– aranjarea şi servirea mesei; curăţarea / întreţinerea piscinei;

– curăţenia/igienizarea locuinţei; călcatul rufelor; 

– debarasarea şi spălarea vaselor; hrănirea/îngrijirea animalelor de companie,

– plimbarea animalelor de companie; prepararea hranei;

– plantarea pomilor/arbuştilor; plantarea răsadurilor;

– realizarea cumpărăturilor pe bază de listă; recoltarea fructelor şi legumelor;

– spălarea covoarelor; spălarea geamurilor şi a tâmplăriei;

– spălarea rufelor; spălarea şi curăţarea autovehiculelor;

– strângerea resturilor vegetale din natură.

Platforma este operațională și permite efectuarea digitală a tuturor tranzacțiilor legate de tichete, înregistrarea orelor de lucru și detalii privind activitatea lucrătorilor casnici. De asemenea, aceasta contribuie la atingerea obiectivelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezentând un pas important în modernizarea pieței muncii din România.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: activitati casnice, mehedinti, Ministerul Muncii, platforma, restartnews, tichet

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed