Connect with us

Administrație

PODEȚ SPRE GOSPODĂRIILE LOCALNICILOR DIN SATUL CERNAIA

Lipsa unei căi de acces către gospodării și chiar către cimitirul din sat, devenise un coșmar pentru locuitorii satului Cernaia, din comuna mehedințeană Corcova. Recent însă, autoritățile au construit o astfel de cale de acces, mai sigură pentru locuitori. 

Era necesar, înainte nu puteam trece nici cu căruțele, își rupeau animalele picioarele, era dezastru. Eram blocați, în sus e cimitirul, abia reușeam să trecem. E foarte bine că s-a făcut,” a declarat un localnic al satului Cernaia.

Situația anterioară era una dificilă pentru locuitorii din zonă, deoarece pârâul care străbătea satul nu avea o cale de acces adecvată, punând în pericol siguranța oamenilor. Cu fonduri din bugetul local, a fost realizată această lucrare, mult așteptată de locuitori.

N-am putut niciodată să trec spre această curte, cu nimic, din cauză că nu era pod. Niciun primar nu a fost în stare să îl facă. Acum e foarte bine, vă mai spun că pe drumul ăsta nu puteai nici mortul să îl cari la cimitir,” a adăugat un alt localnic.

Podețul construit va oferi nu doar acces sigur către casele locuitorilor, dar și către cimitirul satului, eliminând astfel obstacolele și riscurile asociate cu lipsa unei astfel de infrastructuri.

Acest podeț a fost într-o stare degradată, era imposibil ca pe aici să treacă utilaje, mașini, iar oamenii nu aveau un acces sigur. Am făcut această investiție pentru a le asigura accesul la proprietăți dar și către cimitir, deoarece înainte localnicii erau nevoiți să ocolească mulți kilometri.” A precizat Ion Giubega, primarul comunei Corcova 

Investiția a fost realizată cu fonduri din bugetul local.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze