Niciun comentariu

ACȚIUNI DE CONTROL ÎN DOMENIUL COMERCIALIZĂRII ZAHĂRULUI ȘI MIERII

În perioada 11 martie – 15 martie 2024, conform programului de control trimestrial aprobat de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au avut loc acțiuni de control vizând respectarea prevederilor legale în comercializarea zahărului și mierii destinate consumului uman. 

Astfel, au fost controlați 9 operatori economici care au prezentat abateri. Cantitatea totală controlată de inspectori a fost de 107.3 kg, din care 92.3 kg au fost identificate cu abateri, iar pentru 59.6 kg din această cantitate, a fost impusă oprirea temporară a comercializării, cu o valoare totală de 1272 lei.

Abaterile constatate au inclus aspecte precum: informații contradictorii pe etichetă referitoare la originea și compoziția produselor, lipsa afișării prețurilor de vânzare și prețului pe unitatea de măsură la mai mulți operatori economici. Abateri privind informarea consumatorilor în ceea ce privește identificarea și caracterizarea mierii comercializate, inclusiv lipsa etichetelor corespunzătoare și a afișării prețurilor de vânzare,” precizează Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți

Comisarii au aplicat, în total, 11 sancțiuni, dintre care 8 avertismente și 3 amenzi, în valoare de 12000 lei.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: cjpc mehedinti, control, drobeta turnu severin, mehedinti, miere, restartnews, zahar

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed