Niciun comentariu

BĂRBAT REȚINUT PENTRU CĂ A ÎMPUȘCAT UN CÂINE

Un bărbat de 40 de ani, din Craiova a fost reținut pentru 24 de ore, pentru că a împușcat un câine. Omul se afla în curtea imobilului pe care îl deține pe raza localității Dubova, când a văzut un șacal, pe care intenționat să îl împuște, însă glonțul a nimerit un câine aflat în apropiere. 

Un alt bărbat a sunat la poliție și a reclamat fapta, iar oamenii legii au aflat că cel acuzat că împușcat câinele este deținător legal de arme, însă nu deține autorizație de vânătoare pentru nicio specie de vânat.

În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Biroului pentru Protecția Animalelor, iar din cercetările efectuate a reieșit că în data de 14.03.2024, ora 18.30, un bărbat de 40 ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce se afla în curtea imobilului pe care îl deține pe raza localității Dubova, ar fi intenționat să împuște un șacal aflat pe marginea DN 57, iar din motive necunoscute ar fi împușcat un câine aflat în apropiere. Bărbatul este deținător legal de arme însă verificările au reliefat faptul că nu deține autorizație de vânătoare pentru nicio specie de vânat. Exemplarul canin a fost transportat la o clinică veterinară unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj și rănirea cu intenție a animalelor,” transmite IPJ Mehedinți 

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme, 19 cartușe cartușe, precum și un tub cartuș cu capsa percutată.

Persoana bănuită a fost reținută pentru 24 de ore, iar astăzi 15 martie, va fi prezentată unității de parchet cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: barbat, caine, dolj, dubova, impuscat, ipj mehedinți, mehedinti, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed