Niciun comentariu

CURTEA DE CONTURI MEHEDINȚI: PREJUDICIUL PRODUS DE CICAN LA SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA ESTE DE 9 MILIARDE LEI VECHI

Terminatorul a fost ciuruit!

Curtea de Conturi Mehedinți îi dă o lovitură fatală, vechiului și noului manager al Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican. Demis de către primarul Orșovei, pentru neregulile financiare depistate în urma auditului financiar, Cican este repus în funcție de Instanța de Judecată. Prin urmare, sifonarea banului public din sistemul de sănătate continuă, fără ca acesta să aibă vreo jenă.

În urma controlului efectuat de echipa de audit a Curții de Conturi Mehedinți, în perioada aprilie – iunie 2023, prejudiciul constatat la unitatea medicală este de 9 miliarde lei vechi, adică, 180.000 de euro. Banii trebuiesc acum recuperați de la cei care, au beneficiat în mod nelegal,repetat, de prime de excelență, contracte de promovare, sporuri nelegale și contracte preferențiale. Primarul municipiului Orșova, Marius Stoica, este pus în situația de a face toate demersurile pentru recuperarea prejudiciului produs de Adrian Cican și salvarea spitalului din ghearele vulturilor.

Adresă Curtea de Conturi către UAT Orșova

Luat la bani mărunți, terminatorul (autointitulat) a acordat Premii de Excelență, lui și celor 8 acoliți ai săi, în valoare 4,5 miliarde lei( vechi), fără a ține cont de faptul că, în Consiliul de Administrație, nu s-au aprobat aceste favoruri. De la sine putere, a încălcat legea, timp de 2 ani, beneficiind de un bonus lunar de 6000 de lei, pe lângă salariul de manager, deloc mic. Acum, el și trupa de jaf , în speță manager, director medical, director financiar, dar și ceilalți beneficiari, sunt buni de plată.

Captură raport audit financiar-Curtea de Conturi Mehedinți

Alți bani pe care i-a păpat managerul Cican sunt cu învechitul RMN, pe care l-a plimbat dintr-o parte în alta. Primit ca donație, pentru a scăpa alții inteligenți de el, Adrian cel mărinimos a cheltuit aproximativ 1 miliard pentru un aparat medical uzat, pe transport și depozitare, în condițiile în care, membri CA ai Spitalului nu au aprobat punerea în funcțiune a rablamentului.

Captură raport audit financiarCurtea de Conturi Mehedinți

Premiile RUNOS, 1 miliard pentru funcțiile celor care manevrează banii în Spitalul Municipal Orșova, 3 angajați din biroul RUNOS și directorul financiar. Căci pe principiul, cine-împarte, parte-și face, toate ilegalitățile trebuiau să treacă prin aceste compartimente.

Captură raport audit financiar- Curtea de Conturi Mehedinți

Compromiterea lor, menită să fie trecută cu vederea darea contractelor bănoase, date de Cican unei singure firme, apropiate acestuia, SC Selprest SRL.

Achiziții făcute pentru anumite servicii, coduri CPV, însă, prestații cu alte destinații, fără a face obiectul contractului. 13 ( treisprezece) contracte a primit firma de casă,  sau mai bine zis, firma de spital a lui Adrian Cican.

În Raportul Curții de Conturi se regăsesc, detaliat, toate sumele cu care a fost prejudiciat bugetul Spitalului Municipal Orșova.

Închipuita victimă, managerul care se consideră demis pe nedrept, se va alege acum, din partea primarului Orșovei, Marius Stoica, cu o plângere penală pentru abuz în serviciu în mod continuu, dar și cu măsuri de recuperare a prejudiciului constatat, de 9 miliarde de lei. Cine a beneficiat nelegal de acești bani, este bun de plată, iar cine a încălcat legea în mod repetat, comițând un abuz pe banii cetățenilor, bun de dus la mititica.

Sursa foto: Facebook Virgil Popescu

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: adrian cican, camera de conturi Mehedinti, prejudiciu de 9 miliarde, prejudiciu spitalul municipal Orsova

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed