2 comentarii

DGASPC MEHEDINȚI ELIBEREAZĂ FORMULARE PENTRU ACORDAREA CARDURILOR DE CARBURANT

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți aduce în atenția comunității o nouă facilitate destinată persoanelor încadrate în grad de handicap. Din acest an, este disponibil cardul de carburant (format electronic) pentru gratuitatea transportului interurban.

În această etapă, autoritățile preiau cererile de opțiune, la care persoanele cu dizabilități trebuie să atașeze o copie a buletinului. După obținerea acreditărilor de către furnizori, cardurile vor fi eliberate și încărcate cu sumele specifice gradului de handicap și valabilității certificatului.

Menționăm că încărcarea se va face semestrial pentru persoanele ale căror certificate au valabilitate permanentă și trimestrial pentru certificatele revizuibile. Sumele sunt aceleași ca la decontul de carburant, respectiv 1.500 lei la gradul I/an și 750 lei la gradul II/an. La ridicarea cardului se va prezenta persoană cu dizabilități având asupra ei buletinul în original, curatorul, asistentul personal sau persoana care are împuternicire notarială pentru ridicarea cardului, cu buletinul persoanei cu dizabilități în original. În cazul minorilor se va prezenta reprezentantul legal al copilului cu certificatul de naștere sau buletinul în original pentru minorii peste 14 ani. Cererile vor fi preluate în perioada 1-24 ale fiecărei luni. În momentul eliberării cardurilor de carburant, persoanele cu dizabilități vor fi sunate să vină să ridice cardurile, drept pentru care vă rugăm să ne furnizați un număr de telefon valid pe cererea de opțiune,” transmite DGASPC Mehedinți 

Informațiile despre această facilitate vor fi actualizate și făcute publice prin canalele online și pagina de Facebook a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți. Formularele necesare, inclusiv cererile de opțiune, pot fi obținute de la sediul Serviciului din Drobeta Turnu Severin sau descărcate de pe site-ul instituției www.dgaspcmh.ro.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: carduri carburant, dgaspc, handicap, mehedinti, persoane dizabilitati, restartnews

Articole asemanatoare:

2 comentarii. Leave new

 • Raduica Valerica
  20 mai 2024 15:28

  Mehedinți a anulat darea de card electronic combustibil handicap

  Răspunde
  • Popescu Edit
   12 iunie 2024 9:47

   Bună ziua! Cum au anulat ?! și cum au făcut anunțul ? Lumea cu handicap cum a aflat ? Ce urmează sa facem ? Care.i procedura?
   Mulțumesc,!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed