Niciun comentariu

APIA PRIMEȘTE CERERI PENTRU SPRIJINUL FINANCIAR ACORDAT PRODUCĂTORILOR AGRICOLI ȘI CRESCĂTORILOR DE ANIMALE

Fermierii mehedințeni pot depune până pe 8 martie, cereri de acordare a sprijinului financiar direct acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal. 

Acest sprijin financiar este acordat fermierilor a căror activitate a avut de suferit din cauza agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Cererile se depun la centrele locale și la centrul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Mehedinți, unde a fost depusă cererea de plată aferentă anului 2023.

Sprijinul financiar este de 100 euro/hectar. 

Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro. Plata banilor va fi realizată până la data de 30 iunie 2024.

La ca nivelul județului Mehedinți sunt înregistrați un număr de 8512 potențiali beneficiari arondați centrelor locale și centrului județean după cum urmează: 

Drobeta: 1383, Baia de Aramă: 74, Cujmir: 2527, Devesel: 898, Orșova: 45, Strehaia: 1415, Vînju Mare: 2065, Centrul Județean: 205.

Beneficiarii pot solicita grantul care se acordă dacă îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii de eligibilitate: au depus o cerere de plată în anul 2023, pentru o suprafaţa determinată de minimum 1 ha, pentru una sau mai multe dintre culturile grâu comun de toamnă, grâu dur de toamnă, triticale de toamnă, secară de toamnă, orz de toamnă, orzoaică de toamnă, ovăz de toamnă, rapiță de toamnă, până la termenul limită de depunere din anul 2023 și nu sunt în dificultate, respectiv în lichidare sau în faliment, la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat, în baza evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului,” precizează Mihaela Loredana Gherasimescu, Directorul Executiv al A.P.I.A. – Centrul Județean Mehedinți

Până la data de 14.03.2024 inclusiv, se primesc cereri pentru schema de ajutor de stat destinată susținerii activității crescătorilor din sectorul suin și avicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, conform Ordonanței Guvernului nr. 12/2024. Cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM pentru capacitatea de producție suine și avicole. Solicitanții trebuie să îndeplinească condiții de eligibilitate, cum ar fi deținerea unei exploatații autorizate sanitar-veterinar și absența lichidării sau a falimentului.

Până la data de 21.03.2024 inclusiv, se acceptă cereri pentru schema de ajutor de stat dedicată susținerii crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, pentru pierderile aferente perioadei 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, conform O.G nr. 13/2023.

Cuantumul ajutorului este de 100 euro/cap bovină de carne sau bubalină. Beneficiarii trebuie să îndeplinească criterii de eligibilitate, inclusiv deținerea animalelor în exploatație autorizată și absența falimentului. Documentele depuse trebuie să fie conforme cu originalul și să fie semnate de către beneficiar.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: agricultori, APIA, fermieri, granturi, mehedinti, mihaela loredana gherasimescu, restartnews, sprijin

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed