Connect with us

Restart News

ELEMENTE DE MUNIȚIE, DESCOPERITE ÎNTR-O PĂDURE DIN MEHEDINȚI

sursa foto: arhivă ISU Mehedinți

În această dimineaţă, în jurul orei 09.00, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit, în municipiul Dr.Tr.Severin, pentru asanarea unui element de muniţie (petardă de infanterie) provenit din timpul conflictelor militare, care a fost descoperit de către o femeie, în pădure și depozitat în subsolul blocului unde aceasta locuiește. 

Pompierii pirotehnicieni au ridicat elementul de muniţie, l-au transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare.  

 „Atragem atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul I.S.U., care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune periculoasă,” transmite ISU Mehedinți

Specialiştii ISU Mehedinți reamintesc cetăţenilor câteva reguli ce trebuie respectate la găsirea elementelor de muniţie: nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, nu trebuie ridicate, transportate şi introduse în diferite încăperi sau locuinţe, nu trebuie comercializate prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase. 

În acest weekend, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a 27 de incendii manifestate la vegetație uscată, stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, îndepărtarea unor elemente de construcție aflate în pericol de desprindere de pe fațada unui bloc de locuințe și pentru asigurarea măsurilor specifice în urma scurgerii de combustibil din trei vagoane cisternă ale unei garnituri de tren.

Totodată, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea îngrijirilor medicale de urgență și transportarea la spital a 36 de persoane cu afecțiuni medicale.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze