Connect with us

Restart News

ȘOFERI BEȚI LA VOLAN, DEPISTAȚI DE POLIȚIA RUTIERĂ DIN MEHEDINȚI

Polițiștii rutieri din Mehedinți au desfășurat activități pentru depistarea șoferilor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive, precum și sancționarea oricăror abateri de la normele legale constatate în trafic.

Astfel, un cetățean bulgar a fost depistat conducând un ansamblu de vehicule după ce a consumat băuturi alcoolice. 

Testul a indicat o valoare de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1650 lei, iar dreptul său de a conduce vehicule în România a fost suspendat pe o perioadă de 90 de zile.

În altă situație, un bărbat de 71 de ani din comuna Burila Mare a fost depistat pe DN 56 B în timp ce conducea sub influența alcoolului. A primit o amendă de 1485 lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

Totodată, un șofer de 56 de ani din Pitești a fost depistat în localitatea Șimian, cu o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reamintim conducătorilor auto că, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără permis de conducere și comite un accident de circulație, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri,” transmite IPJ Mehedinți 

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 282 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.355 lei. Pentru încălcarea normelor rutiere au fost reținute 18 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze