Niciun comentariu

UN POLIȚIST DIN MEHEDINȚI, REȚINUT PENTRU TĂIERE ILEGALĂ DE ARBORI

Un ofițer judiciar din județul Mehedinți a fost reținut pentru 24 de ore sub bănuiala de exploatare ilegală și vânzare a lemnului din fondul forestier. Suspiciunile indică că acesta ar fi efectuat tăieri neautorizate de arbori din fondul forestier, valorificându-i în mod ilegal la prețuri subevaluate.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinți a fost informat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți cu privire la faptul că, față de un angajat al instituției, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. În conformitate cu prevederile legale, în funcție de evoluția anchetei, vor fi dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege. Precizăm că acțiunea din data de 18.01.2024 a beneficiat și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți. De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!,” transmite IPJ Mehedinți 

Pe lângă acuzația principală, ofițerul este implicat în patru infracțiuni petrecute în cursul anului trecut. Vânzarea ilegală de arbori proveniți din fondul forestier al comunei Balta, Mehedinți, la prețuri subevaluate reprezintă una dintre acuzații. 

În plus, acesta este suspectat că a obținut datele de autentificare ale unui pădurar în aplicația Sumal și a introdus informații false în această aplicație.

Descoperirea acestor activități ilicite a fost făcută în urma unor percheziții organizate de către Direcția Generală Anticorupție (DGA) Mehedinți. 

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: baia de arama, ipj mehedinți, mehedinti, politist retinut, restartnews

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed