Connect with us

Administrație

O NOUĂ AUTOSPECIALĂ DE INTERVENȚII MONTANE PENTRU SERVICIUL SALVAMONT MEHEDINȚI

Salvatorii din cadrul Geoparcului Platoul Mehedinți au primit, în cadrul unui proiect implementat de IGSU, o autospecială menită să intervină în situațiile dificile din zona montană.

Serviciul Salvamont- Salvaspeo Mehedinti din cadrul Direcției Geoparcul Platoul Mehedinți are în dotare, începând de astăzi, o nouă autospecială complet echipată cu care se va deplasa la intervențiile din zona montană.

Autospeciala permite deplasarea rapidă pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat accidentatilor şi transportul victimelor. Aceasta a fost achiziționată în cadrul unui proiect implementat de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta”, transmite președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Nu de puține ori, solicitările pentru salvarea turiștilor care se aventurează în zonele muntoase, au pus în dificultate pe cei care se ocupă de Serviciul SALVAMONT. Însă, acum, cu noua achiziție, aceștia vor putea ajunge mai ușor la oamenii aflați în impas.

” Îi felicit pe colegii din cadrul Serviciului Salvamont – Salvaspeo pentru noua achiziție și le doresc mult succes la intervențiile la care o vor folosi!

Echipa condusă de directorul Direcției Geoparcul Platoul Mehedinți, Claudiu Cenușe, este bine pregătită și acționează cu determinare la fiecare intervenție pentru salvarea celor aflați în dificultate în zonele greu accesibile!” , a încheiat președintele CJ.

De promptitudinea acestei echipe și dotarea corespunzătoare, depinde, de cele mai multe ori, viața unor oameni. Însă, cel mai important este să nu ne aventurăm pe trasee montane necunoscute și să ținem cont de vreme, pentru a nu fi nevoie să fim salvați.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze