Connect with us

Restart News

60 de locuri de muncă ocupate la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți organizată de AJOFM Mehedinți

Pentru a sprijini reintegrarea profesională a șomerilor, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mehedinți a organizat o altă ediție a Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. Evenimentul, desfășurat la sfârșitul lunii octombrie, a adus rezultate notabile, cu 60 de participanți care au găsit noi oportunități de angajare.

Reprezentanții AJOFM Mehedinți au transmis rezultatele finale ale acestei inițiative menite să susțină trecerea de la șomaj la ocupare. În urma participării la bursă, 60 de absolvenți au reușit să își găsească locuri de muncă potrivite pentru calificarea acestora.

“Prin această măsură activă de combatere a şomajului s-a oferit posibilitatea absolvenților instituțiilor de învățământ și a altor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă de a se întâlni în mod direct cu agenţii economici angajatori şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis (concurs, probă de lucru), scopul final fiind angajarea unui număr căt mai mare de persoane pe locuri de muncă corespunzătoare pregătirii lor profesionale. Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii, din diferite domenii de activitate, au fost contactaţi peste 120 agenţi economici iar dintre aceștia 69 şi-au confirmat participarea la această bursă, numărul total al locurilor de muncă oferite fiind de 498, din care 32 pentru persoanele cu studii superioare. Din domeniile de activitate ale angajatorilor în care au fost oferite locuri de muncă menționăm industria prelucratoare, uşoară, construcţii, comerţ, alimentaţie publică, hoteluri si restaurante, transporturi, diverse activităţi de prestări servicii. În ziua desfăşurării bursei locurilor de muncă pentru absolventi (27.10.2023), au fost prezenţi 65 agenţi economici care au furnizat tuturor solicitanţilor informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a locurilor de muncă, numărul participanţilor fiind de 235 persoane, din care 30 absolvenți. Ca urmare a evaluării finale privind rezultatele obţinute în urma organizării acestei burse a locurilor de muncă, 60 șomeri (11 absolvenți şi 49 alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă) au fost încadrați în muncă în urma participării la aceasta măsură activă de combatere a șomajului”, au transmis reprezentanții AJOFM Mehedinți.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze