Connect with us

Restart News

JUDEȚUL MEHEDINȚI, SUB COD GALBEN DE VREME REA

În perioada 24-26 noiembrie, începând cu ora 18:00, județul Mehedinți se va afla sub avertizare cod galben de precipitații, intensificări ale vântului și viscol la munte.

În intervalul menționat sunt prognozate intensificări ale vântului, cu viteze de 60…75 km/h, lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse peste 40…50 l/mp. Pentru prevenirea unor situații de urgență, reamintim populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale. Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care sa le asigure protecţia. Aceștia trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, săculeț cu nisip, lopată etc.) și să evite pornirea la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică.”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze