Connect with us

Restart News

A MURIT ÎN INCENDIU, DIN CAUZA UNEI ȚIGĂRI APRINSE

Un bărbat de 60 de ani din comuna Simian, sat Cerneți, și-a pierdut viața, într-un incendiu izbucnit la o anexă în care locuia. Din primele informații venite de la intervenție, acesta ar fi adormit cu țigara aprinsă.

” Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta -Turnu Severin au intervenit, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă în localitatea Cerneți. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la o canapea, fiind localizat și lichidat în limitele găsite. Din nefericire, în interiorul anexei a fost identificată o victimă decedată, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de fumatul în timpul somnului”, declară ISU Mehedinți.

Pornind de la această tragedie, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinți vin cu câteva informații de prevenție a incendiilor.

” În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinți reaminteşte cetăţenilor câteva reguli și măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea incendiilor generate de fumat.Aceștia trebuie să manifeste o grijă deosebită atunci când sunt obosiți, iau somnifere sau consumă alcool, deoarece este foarte probabil să adoarmă cu ţigara aprinsă, generând astfel un incendiu. Totodată, dacă simt nevoia să se întindă pe pat sau în fotoliu pentru odihnă să nu aprindă ţigara, deoarece pot ațipi, punându-și în pericol viața.Atunci când sting ţigara, cetățenii trebuie să se asigure că au stins-o cu adevărat. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă.”

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze