Niciun comentariu

SCHIMBĂRI MAJORE PENTRU PIETONI

Pietonii ar putea fi sancționați în cazul în care vor traversa strada în timp ce se uită în telefon sau folosesc căștile. Această propunere legislativă vine în contextul în care tot mai multe accidente rutiere se întâmplă din cauza neatenției pietonilor. De la începutul acestui an și până în prezent, aproximativ 30 de accidente rutiere de acest fel au fost înregistrate în județul Mehedinți.

“De la începutul anului și până în prezent, la nivelul județului Mehedinți s-au produs 28 de accidente rutiere ca urmare a nerespectării regulilor de circulație aplicabile pietonilor.Conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice se sancționează cu amendă prevăzută în clasa I de sancțiuni, respectiv 2-3 puncte amendă.”, a transmis Gabriela Ciocioană, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți.

Astfel, noile propuneri de modificare a Codului Rutier permit sancționarea pietonilor care utilizează telefonul, căștile sau camerele de fotografiat în timp ce traversează pe trecerea de pietoni. Amenzile pot ajunge și la 435 de lei, potrivit proiectului.

De asemenea, propunerea legislativă prevede o serie de modificări atât pentru pietoni, cât și pentru bicicliști și cei care folosesc trotinete electrice.

“Interzicerea utilizării telefonului mobil sau a oricăror dispozitive de înregistrare sau redare de texte, foto sau video care le pot distrage atenția de la vehicule, trenuri, amenajări rutiere, semnale sonore și luminoase sau indicații ale polițiștilor.”

S-ar putea să îți placă și:

Tags: Accidente cu pietoni, Pietoni

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed