Niciun comentariu

INTERZICEREA PUBLICITĂȚII LA ALIMENTELE ȘI BĂUTURILE CU MULT ZAHĂR ȘI GRĂSIMI, ÎN TIMPUL PROGRAMELOR TV ADRESATE MINORILOR

Plecând de la o realitate tragică, în care România e pe locul întâi în Uniunea Europeană la obezitatea infantilă, membrii PSD, au propus un proiect care să interzică publicitatea la băuturile și alimentele cu mult zahăr și grăsimi în timpul programelor TV adresate copiilor.

“În această săptămână, împreună cu colegul meu, Liviu Mazilu, am depus la Parlament o inițiativă legislativă semnată de peste 100 de senatori și deputați care urmărește să restricționeze mesajele publicitare adresate copiilor care au ca obiect produsele alimentare şi băuturile cu un aport substanțial de compuşi cu efect dăunător sănătății, ca acizi graşi trans, grăsimi, sare, sodiu, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari, al căror consum nu este recomandat de medici.”, a transmis Alin Chirilă, deputat PSD Mehedinți.

Toate studiile realizate la nivel european și internațional au demonstrat că un consum des de produse fast-food care conțin tipuri de alimente şi băuturi cu un aport substanțial de compuși ca acizi grași trans, grăsimi, sare, sodiu, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari, dăunează sănătății persoanelor care le consumă, dar în special minorilor și tinerilor.

Mai multe state europene, cum sunt Marea Britanie și Germania, au reglementat strict reclamele la produsele fast-food în timpul programelor pentru copii și tineri.

Membrii PSD își însușesc obligația de a proteja copiii și tinerii din România de expunerea crescută la reclamele care promovează alimente și băuturi nesănătoase.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: alin chirila, Liviu Mazilu

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed