Connect with us

Restart News

ACUZATĂ CĂ A CHELTUIT BANII EUROPENI PE NEVOILE PERSONALE

O femeie din Mehedinți este acuzată că a cheltuit banii europeni, cu care ar fi trebuit să facă un atelier de tricotaj. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) i-ar fi virat femeii 70 % din valoarea proiectului, însă aceasta, i-a cheltuit după bunul plac. Direcția Națională Anticorupție a intrat pe fir. Potrivit DNA, în 2017, femeia ar fi încheiat și semnat un contract de finanțare cu AFIR privind proiectul „Înființare atelier de tricotat și croșetat în comuna Șimian, județul Mehedinți”.

Contractul prevedea acordarea, în 2 tranșe, a unei finanțări de 70.000 de euro (echivalentul a maxim 317.730 lei). Din acești bani, femeia trebuia să cumpere un teren, să construiască pe el un atelier și să vândă produsele realizate.

Pe 15 februarie 2017, ar fi primit de la AFIR prima tranșă a finanțării, respectiv 222.411 lei, reprezentând 70% din valoarea sprijinului financiar nerambursabil.A retras și cheltuit banii, dar investiția asumată nu s-a făcut.

„În contextul menționat mai sus, inculpata nu ar fi realizat niciun demers pentru îndeplinirea obligațiilor prevăzute în contractul de finanțare, aceasta asumându-și angajamente exclusiv pentru îndeplinirea condițiilor de eligibilitate în vederea primirii sprijinului financiar nerambursabil, iar toți banii primiți din prima tranșă fiind retrași și folosiți de inculpată fără a putea indica o dovadă concretă privind realizarea în vreun fel a activităților asumate în calitate de beneficiar al finanțării”, se arată în comunicatul DNA.

În prezența avocatului, femeia a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv: o pedeapsă de doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea unor drepturi. Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Mehedinți.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze