Niciun comentariu

ZI DE SĂRBĂTOARE PENTRU JANDARMII MEHEDINȚENI

Astăzi a fost o zi specială în județul Mehedinți, fiind marcată sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, patronii spirituali ai jandarmilor. Această sărbătoare a adunat zeci de jandarmi, care s-au alăturat credincioșilor pentru a celebra această ocazie specială.

Pornind de la deviza Jandarmeriei Române: “Lex et ordo”(lege și ordine), înscrisă pe stema sa, idealul acestei structuri militare are evidente asemănări cu ceea ce simbolizează Sfinții Arhangheli. Sfântul Arhanghel Mihail simbolizează “legea” fiind apărător al dreptății și al adevărului, numit de Biserică înger al legii, iar Sfântul Arhanghel Gavriil simbolizează “ordinea” pacea și armonia, siguranța și binele comun, rezumată în numirea de înger al harului.

“Am avut onoarea să participăm astăzi la slujba religioasă desfășurată la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, ocazie cu care au fost pomeniți eroii jandarmi care, de-a lungul timpului, și-au sacrificat viața pentru apărarea patriei și credinței strămoșești. Cu smerenie și respect, comanda unității reprezentată de dl. col. Dina-Mănoiu Ionel a primit din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei, Icoana Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române, alături de binecuvântarea și prețuirea pentru activitatea desfășurată în folosul și în sprijinul cetățenilor.”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Mehedinți.

Evenimentul a fost onorat de prezența unor oficialități locale și județene, precum Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, și Alin Isuf, prefectul județului Mehedinți. Participarea acestor figuri cheie din administrație a subliniat importanța acestei sărbători pentru comunitatea din Mehedinți.

Astfel de evenimente reprezintă o oportunitate de a consolida coeziunea comunitară și de a recunoaște contribuția semnificativă a jandarmilor în menținerea ordinii și siguranței în județul Mehedinți.

Această sărbătoare a oferit ocazia de a celebra tradițiile și valorile locale, subliniind unitatea comunității în jurul credinței și a respectului pentru forțele de ordine care își desfășoară misiunea cu devotament.

S-ar putea sa iti placa si:

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed