Connect with us

Restart News

COMISARII CJPC MEHEDINȚI AU CONTROLAT MAGAZINELE LIDL, S-A LĂSAT CU AMENZI DE 60 000 LEI

O acțiune în forță a comisarilor de la Protecția Consumatorilor a avut loc la nivel național. Au fost vizate lanțurile de magazine LIDL, unde s-au aplicat 757 amenzi, în valoare de 7,5 milione lei.

Acțiunile de verificare au fost desfășurate și în magazinele LIDL Drobeta-Turnu Severin și Orșova, unde inspectorii CJPC Mehedinți au descoperit nenumărate nereguli.

” Ciupitul la cântar a devenit și el o formă de comerț. Ciudat este însă faptul că niciodată nu se gândește nimeni să adauge la cantitatea netă declarată și nu sa ia din aceasta. Rog pe aceasta cale toți consumatorii sa fie vigilenți sa verifice atât cantitatea de produs declarata pe eticheta cât și similitudinea prețului afișat la raft cu cel încasat la casa de marcat. Orice abatere care lezează drepturile consumatorilor cât și sănătatea acestora sunt și vor fi încontinuare asupra sancționate de către comisarii Comisariatului Judetean pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți”, declară Felix Manta, comisar șef CJPC Mehedinți.

Pe lângă furtul la cântar, alte zeci de abateri au fost identificate în aceste magazine, în care numărul clienților, care fac cumpărături zilnic, este de ordinul sutelor.

” O alta acțiune de control efectuata de către trei echipe de comisari ai CJPC Mehedinți a fost efectuata la magazinele Lidl din Drobeta Turnu Severin și Orsova. În urma acestor acțiuni de control au fost constatate mai multe abateri, după cum urmează:- legume și fructe depreciate calitativ cu pustule de mucegai, deshidratate care nu corespundeau calității declarate la raft.- produse din carne ( salam,carnati) având prezenta pe eticheta produsului cantitatea neta declarata iar când s-a procedat la cântărirea acestora a fost constatată o cantitate neta mai mica .- Aceiași abatere a fost constatată și în cazul produselor panificatie acestea prezentând un gramaj mai mic decât cel declarat.În acest caz au fost aplicate un număr de 7 amenzi însumând 60.000 lei și au fost retrase cantități de marfa însumând 346kg „, a mai declarat comisarul șef.

CJPC este instituția care protejează drepturile consumatorilor și sancționează abaterile comercianților. În vizor a fost de această dată lanțul de magazine LIDL, însă, controalele vor fi extinse în perioada următoare. Orice abatere sau neregulă constată de către client, poate fi semnalată la numărul de telefon 021 9551 sau la adresa de e-mail secretariat.mehedinti@anpc.ro.

sursa foto: google.com/ CJPC Mehedinți

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze