Connect with us

Restart News

MIGRANȚI IRAKIENI ȘI SIRIENI, PRINȘI ÎN MEHEDINȚI ÎN TIMP CE ÎNCERCAU SĂ TREACĂ FRONTIERA 

Mai mulți cetățeni irakieni și sirieni au fost prinși de polițiștii mehedințeni, seara trecută,  în timp ce încercau să treacă frontiera ca să ajungă în Germania. 

Printr-un apel la 112, polițtiștii au fost sesizați de către angajatul unei societăți comerciale din Severin, despre faptul că un autoturism a fost abandonat în parcarea din apropierea unității, iar din acesta au coborât mai multe persoane care au traversat calea ferată și au intrat în pădurea din apropiere.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție din cadrului Biroului de Ordine Publică și Serviciului Rutier care au efectuat căutări pe tronsonul de cale ferată și în pădurea din apropiere, depistând 9 persoane de cetățenie irakiană și siriană, șase bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 30 respectiv 35 de ani.

Totodată, polițiștii au identificat și conducătorul autovehiculului abandonat, fiind vorba de un bărbat de 31 ani, județul Dolj.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că cetățenii străini intenționau sa ajungă în Germania, declarând că au pătruns pe teritoriul României prin Bulgaria. Ulterior, la ora 05.11, extinzând verificările în zona sesizată polițiștii Biroului Rutier au depistat 8 cetățeni sirieni care se deplasau pe D.N. 6, din direcția municipiului Drobeta Turnu Severin către municipiul Orșova, toți fiind bărbați cu vârste între 17 și 28 ani. Persoanele în cauză intenționau să ajungă în vestul Europei, ruta de intrare în țară fiind aceeași.”, arată IPJ Mehedinți. 

Cetățenii străni au fost predați polițiștilor din cadrul Serviciului Teriotrial al Poliției de Frontieră Mehedinți în vederea continuării cercetărilor.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze