Connect with us

Restart News

ISU MEHEDINȚI PARTICIPĂ LA UN AMPLU EXERCIȚIU INTERNAȚIONAL ÎN BOSNIA ȘI HERȚEGOVINA

Între 22 și 28 octombrie, o echipă formată din opt pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Drobeta participă la un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, FLEX 2023, care se desfășoară în Brcko, din Bosnia și Herțegovina. 

Conform scenariului exercițiului din cadrul Inițiativei pentru Pregătire și Prevenire a Dezastrelor în Sud Estul Europei, guvernul a declarat stare de urgență în urma inundațiilor devastatoare, care au avut consecințe tragice, soldate cu pierderea a 12 vieți, rănirea a 72 de persoane, dispariția a 95 de oameni, adăpostirea a 1350 persoane și aproximativ 14,350 cetățeni rămași fără adăpost. 

Numeroase clădiri publice au fost deteriorate și gospodării inundate, infrastructura fiind grav avariată. Echipele de protecție civilă și pompieri efectuează operațiuni de evacuare a persoanelor aflate în pericol, solicitând sprijin în vederea acordării de asistență umanitară internațională. Scopul exercițiului este acela de testa cooperarea regională și interoperabilitatea între echipele de răspuns la dezastre ale Statelor Membre DPPI SEE (SM), cooperarea în ceea ce privește asistența internațională, precum și verificarea procedurilor destinate sprijinului națiunii gazdă.” Transmite ISU Mehedinți

De asemenea, vor fi urmărite: modul în care pot fi folosite dronele în recunoașterea și evaluarea situației la locul intervenției, modul de planificare și organizare a taberelor de sinistrați, precum și suportul logistic necesar în situația acordării de asistență internațională.

În desfășurarea exercițiului vor fi integrate și elemente de comunicare în contextul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, cu care se dorește o extindere a interoperabilității.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze