Connect with us

Administrație

NOU CONTRACT PENTRU DOTAREA SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DROBETA TURNU SEVERIN, CU ECHIPAMENTE MEDICALE

Directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, Elena Bololoi, a semnat, luni, 23 octombrie 2023, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru achiziția de echipamente medicale pentru tratamente oncologice, în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Interreg-IPA România Serbia 2021-2027.

Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin este partener în cadrul proiectului de importanță strategică, “Together we can beat cancer”, alături de Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timișoara, Kladovo Health Care Center – Serbia și Health Care Center Veliko Gradiste – Serbia.

Proiectul își propune să doteze patru spitale din România și Serbia cu echipamente de ultimă generație și consumabile specifice pentru o mai bună depistare și tratare a cancerului, cu accent pe cancerul ovarian, cât și alte tipuri de cancer genito-mamar și uro-genital, cancerul colorectal, cancerul de apendice, cancerul gastric.

În cadrul proiectului vor fi înființate două centre oncologice în Timișoara și Kladovo și va fi creat un sistem de telemedicină pentru conectarea personalului medical cu pacienții și îmbunătățirea calității diagnosticului și tratamentului.

În ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, se vor achiziționa un dispozitiv cu ultrasunete și un sistem laparoscopic 4K 3D, echipamente de ultimă generație pentru îmbunătățirea proceselor de diagnosticare și tratament în cazurile oncologice.

Accesarea proiectelor cu fonduri europene prin care să se îmbunătățească activitatea medicală în Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin a fost și este, în continuare o prioritate a mea și a conducerii unității medicale și mă bucur că sunt din ce în ce mai multe proiecte în acest sens! Mult succes în implementarea proiectului, conducerii Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, pe care o asigur de toată susținerea în astfel de demersuri!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Valoarea totală a proiectului este de 4,999,311.44 euro.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze