Connect with us

Administrație

REFORMA FISCAL BUGETARĂ, ÎN INTERESUL NAȚIONAL

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat ieri după-amiază, la Guvernul României, la o întrevedere între prim-ministrul  Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș și reprezentanți ai structurilor asociative ale administrației publice locale – UNCJR, AMR, AOR, ACoR.

Am reprezentat Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, împreună cu alți patru colegi, președinți de Consilii Județene din țară. Discuțiile au vizat proiectul Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung. Reforma fiscal-bugetară este absolut necesară! Este în interesul nostru național să se acționeze acum, să se reducă deficitul bugetar și să nu riscăm pierderea fondurilor europene.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Se desființează 200.000 de posturi bugetate, se reduc organigramele și astfel se reduc 30% din pozițiile de conducere. Se diminuează cu 15% cheltuielilor instituționale.

Mai multă echitate fiscală înseamnă reducerea privilegiilor fiscale pentru anumite categorii de contribuabili care câștigă foarte mult. De exemplu, prin impozitarea cifrei de afaceri cu 1% pentru acele mari companii și bănci care plătesc in impozit pe profit sub acest prag echivalent, se contracarează practicile de optimizare fiscală care scot anual miliarde de euro din țară fără să fie taxate. Important de arătat că cifra de afaceri la care se aplică 1% nu include investițiile și amortizările (se scad), prin urmare în niciun caz nu se susține critică că s-ar descuraja ori bloca investițiile. În continuare, se mențin facilitățile fiscale pentru domenii prioritate ori  pentru sprijinirea unor categorii de angajați sau antreprenori: se menține scutirea de impozit pe venit pentru salariile de până la 10.000 lei/lună/brut din IT, Agricultură, Industrie Alimentară, Construcții; se introduce însă CASS-ul, pentru că de serviciile de sănătate beneficiază toți și acestea costă!” A mai precizat Aladin Georgescu

Prin aplicarea măsurilor cuprinse în proiect se estimează un impact bugetar de peste 600 de milioane de lei (reduceri de cheltuieli) pentru acest an și de 20 de miliarde de lei anul viitor (3,3 mld lei reduceri de cheltuieli și 16,4 miliarde de lei creșteri de venituri). Proiectul este în dezbatere publică, va fi adoptat în guvern și apoi premierul își va angaja răspunderea în Parlament.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze