Niciun comentariu

INTERVENȚII ALE POMPIERILOR MEHEDINȚENI  LA ZECI DE SITUAȚII DE URGENȚĂ, ÎN ACEST WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru gestionarea a 48 de situații de urgență. 

În perioada 15 – 18 septembrie a.c., pompierii mehedințeni au acționat pentru stingerea a opt incendii, evacuarea apei dintr-o gopodărie, transportarea unei persoane cu probleme medicale, dar și la patru accidente rutiere. Totodată, paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 33 de persoane.” Transmite ISU Mehedinți

De asemenea, pompierii militari au efectuat o misiune de asigurare a zonelor pe timpul desfășurării unui meci de fotbal.

În urma celor patru accidente rutiere la care au intervenit pompierii militari, șapte persoane au fost evaluate medical de către echipajele SMURD și SAJ, doar două dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații suplimentare.

De asemenea opt incendii au fost stinse de pompierii mehedințeni, iar dintre acestea șase au izbucnit la  vegetație uscată, iar alte două s-au manifestat la un depozit de plante furajere și deșuri industriale.

Pentru limitarea și stingerea celor șase incendii izbucnite la vegetație uscată, au intervenit echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin, Stației Vânju Mare și Gărzii de Intervenție Baia de Aramă, acestea manifestându-se pe raza Unităților Administrativ Teritoriale: Drobeta Turnu Severin, Burila Mare, Bala, Rogova (2) și Gogoșu, unde flăcările au cuprins circa 70 de hectare de teren. Cauza probabilă predominantă de izbucnire a incendiilor a fost determinată de folosirea focului deschis fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.” Mai transmite ISU Mehedinți

Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei (pentru persoane fizice) și de la 50.000 lei la 100.000 lei (pentru persoane juridice). 

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: isu mehedinti, restartnews, situatii de urgenta

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed