Niciun comentariu

ÎNSCRIERILE ÎN PROGRAMUL RABLA LOCAL AU FOST PRELUNGITE

Administrația Fondului de Mediu a anunțat prelungirea sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate, Rabla Local până la data de 29 septembrie, adică cu aproape o lună.

Astfel, persoanele fizice care își doresc să își ducă la casat autoturismul se pot înscrie în programul Rabla Local până pe data de 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale.

Instrucțiunile pe care trebuie să le urmeze cei care vor să își ducă mașina la casat se găsesc pe site-ul AFM. De menționat este faptul că pe fiecare cont creat pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP. O persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

Persoana în cauză trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat.

De asemenea, trebuie să știți că persoana care își dorește să își ducă autoturismul la casat trebuie să realizeze înscrierea în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au încheiat contracte de delegare cu AFM. Tot pe site-ul instituției se găsește și lista cu primăriile care participă la Programul Rabla Local. Este vorba de 500 de primării din întreaga țară.

Potrivit AFM, „Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM”.

După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile participante în cadrul Programului. Ulterior persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 de lei susținuți din bugetul local).

S-ar putea să îți placă și:

Tags: inscrieri, mehedinti, rabla local, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed