Connect with us

Regiunea Sud-Vest

COD GALBEN DE FURTUNI CU GRINDINĂ ȘI VÂNT PUTERNIC ÎN NORDUL JUDEȚULUI MEHEDINȚI

Meteorologii anunță furtuni violente pentru Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente. A fost emisă alertă cod galben. De joi, vremea se încălzește, iar în sud revine caniculă.Administrația Națională de Meteorologie a emis o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 16 august, ora 14 – 17 august, ora 06 de instabilitate atmosferică pentru Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente.

În Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse”, a transmis ANM.

De asemenea, a fost emis COD GALBEN pentru intervalul 16 august, ora 10 – 16 august, ora 20 de intensificări ale vântului în estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre.

În intervalul menționat, în estul Munteniei, Dobrogea și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h”, potrivit ANM.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze