Connect with us

Administrație

MARIUS SCRECIU: MEHEDINȚI GAZ NE SFIDEAZĂ PE TOȚI, PRIN URMARE, VOR PLECA

Asumare în ședința Consiliului Local Drobeta-Turnu Severin. La inițiativa primarului, Marius Screciu, firma Mehedinți Gaz este scoasă din municipiu. A fost votată în unanimitate rezilierea contractului de concesiune, pe motivul nemulțumirii generale a populației severinene, dar și a autorităților, în ceea ce privește activitatea acestei firme care ar fi trebuit să extindă rețeaua de gaze naturale. De prea mulți ani aflați în postura de concesionar, ani care s-au scurs în detrimentul severinenilor, Mehedinți Gaz a blocat, efectiv, posibilitatea de a avea o alternativă de încălzire. Însă, ziua în care primarul Marius Screciu a spus „STOP”, a venit.

,,Astăzi am reziliat contractul cu Mehedinți Gaz,, un lucru care, recunosc, trebuia făcut mai demult, din păcate sunt foarte multe inadvertențe în activitatea Mehedinți Gaz, nu și-au onorat obligațiile din contractul de concesiune. Oamenii au venit și ne-au spus că nu primesc contoare, nu se țin de cuvânt în ceea ce privește extinderea rețelei de gaze, am văzut și noi la nivel de municipiu, am tot încercat să colaborăm, le-am trimis documente, am avut întâlniri și le-am explicat ce așteptă cetățenii, orașul, de la aceasta firmă”. A transmis primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

De-a lungul timpului firma care a concesionat extinderea rețelei de gaze în Drobeta-Turnu Severin a fost păsuită de primărie, din două motive: unul, acela de a evita procesele interminabile și blocarea totală a procesului de extindere( pe o perioadă destul de lungă), dar și acela de a putea realiza rețeaua în anumite cartiere ale Severinului, unde existau proiecte aprobate pentru asfaltare, proiecte care s-ar fi blocat într-o astfel de situație. Cartierul Schela a avut un astfel de proiect amplu de asfaltare, care necesita intervenția rapidă a gazului, pentru a nu ajunge în punctul de a sparge asfaltul nou, după ceva timp.

,,N-am găsit înțelegere, mai mult decât atât nu și-au plătit nici redevențele normale. În ședința de consiliul de astăzi am constat faptul că, în continuare, nu și-au plătit aceste redevențe și am reziliat contractul. Este o decizie grea, dar mi-o asum, pentru că în același timp, această firmă blochează extinderea rețelei de gaze de ani buni, oamenii cer lucrul acesta. Într-un sondaj făcut de primărie, peste 95% dintre severineni doresc extinderea de gaze, iar Mehedinți Gaz, de o perioadă foarte lungă de timp nu au mai făcut un metru de rețea.”‘Mai spune primarul Marius Screciu

Deși toate plângerile, nemulțumirile și reproșurile severinenilor au ajuns la primarul Marius Screciu în toți acești ani, reacțiile acestuia nu au întârziat să apară, și nu de puține ori, i-a pus la colț pe cei de la Mehedinți Gaz. Blocarea unui proiect de extindere a rețelei de gaz pe programul „Anghel Saligny”, în valoare de 120 de milioane lei, l-a adus pe primarul municipiului la capătul răbdării. Acesta și-a asumat scoaterea, în sfârșit, a acestei firme, Mehedinți Gaz, din Drobeta-Turnu Severin.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze