Niciun comentariu

EXERCIȚIU DE SIMULARE A UNUI INCENDIU DE PĂDURE ÎN MEHEDINȚI

Pompierii mehedințeni au desfășurat astăzi un exercițiu cu forţe şi mijloace în teren, privind intervenţia în cazul producerii unui incendiu izbucnit la fondul forestier al Ocolului Vânju Mare – Lunca Vânjului, care are o suprafață împădurită de 200 hectare.

Conform scenariului exercițiului, în urma lăsării unui foc nesupravegheat de către un grup de localnici care au lucrat în pădure, a izbucnit un incendiu, care a cuprins aproximativ trei hectare, manifestându-se la litieră cu posibilități de propagare la coronament. 

După producerea evenimentului negativ, prima intervenție s-a făcut de către personalul desemnat de conducerea Ocolului Silvic, dar un angajat a fost suprins de incendiu și este inconștient. În urma apelului 112, Staţia de Pompieri Vânju Mare, a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar și pentru acordarea primul ajutor medical persoanelor găsite la locul evenimentului.” Transmite ISU Mehedinți

În sprijinul ISU Mehedinţi, au fost mobilizate forţe din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, în vederea restabiliriii ordinii în zona afectată și participării la acțiuni de localizare a incendiului și de salvare a victimelor, în concordanță cu tehnica din dotarea acestora.  

Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean au acționat pentru dirijarea traficului rutier în zona afectată. Scopul acestui exerciţiu a fost stabilirea și însușirea unei concepţii de acţiune viabile a forţelor de intervenţie şi a măsurilor ce se impun pentru salvarea persoanelor şi lichidarea incendiului. De asemenea, s-a urmărit perfecționarea pregătirii echipelor mixte (pompieri, jandarmi, polițiști și pădurari) pentru desfășurarea, în cooperare, a operațiunilor de salvare, evacuare și stingerea incendiilor.” Mai precizează ISU Mehedinti 

Astfel de exerciții de antrenament și instruiri au loc periodic la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Drobeta”, pentru îmbunătățirea  capacității de răspuns şi a reducerii timpilor operativi de intervenţie a pompierilor.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: incendiu de padure, isu mehedinti, mehedinti, restartnews, simulare exercitiu de interventie, Vanju Mare

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed