Connect with us

Regiunea Sud-Vest

CANICULĂ ȘI FURTUNI ÎN MEHEDINȚI

Revin furtunile în Mehedinți. Începând de astăzi, 26 iulie, meteorologii au emis Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și vijelii puternice, valabilă până mâine dimineață, la ora 02:00.

Sunt prognozate intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii puternice și grindină, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Mehedinți recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, aceștia sunt sfătuiți să rămână în locuințe sau spații închise care să le asigure protecția și să evite deplasările.” Transmite ISU Mehedinți

Totodată, astăzi, județul Mehedinți se află sub avertizare meteorologică Cod Galben ce vizează val de căldură și disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa între 32 și 37 de grade.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze