Connect with us

Restart News

UN TÂNĂR DE 24 DE ANI, ÎN STARE GRAVĂ ÎN URMA UNUI ACCIDENT DE MUNCĂ. BĂRBATUL LUCREAZĂ LA COMBINATUL DE CELULOZĂ ȘI HÂRTIE DIN DROBETA-TURNU SEVERIN

Un tânăr de 24 de ani, angajat al Combinatului de Celuloză și Hârtie a suferit un accident de muncă în această dimineață și s-a ales cu arsuri pe 60% din suprafața corpului. Tânărul, inginer electronist s-a electrocutat în timp ce lucra cu echipamente sub tensiune și a suferit arsuri de gradul II și III pe față, mâini și abdomen. Bărbatul are și căile aeriene arse, ceea ce îi agravează starea de sănătate. El a fost transportat la spital, în stare critică:

Pacientul a fost adus ca urmare a unui accident de muncă, prin electrocuție. A suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului. Prezintă arsuri la nivelul căilor aeriene, feței, membrelor superioare, abdomenului. Pacientul a fost adus instabil, a fost intubat, după care a fost echilibrat și va fi transferat la o clinică de mari arși din București.”, transmite Elena Bololoi, director de îngrijiri medicale al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Acesta este cel de-al doilea accident de muncă petrecut la Combinatul de celuloză și Hârtie din Drobeta-Turnu Severin, în ultimele 6 luni. În noiembrie 2022, un muncitor a căzut de la înălțime, iar familia acestuia acuza atunci conducerea întreprinderii că obligă muncitorii să lucreze fără echipamente de protecție:

Muncitorii, la acest CCH sunt forțați să muncească fară protecție, atât soțul meu  cât  și altii, care urcă pe unde sunt puși să lucreze …Nu l-i se dă nici un fel de echipament pentru înălțime! Iar la spital,  fiindcă tuturor le este frică de acest om potent financiar,  medicii m-au scos afară de multe ori…Fiind un fel de mușamalizare…Iar de la firmă nu l-a însoțit nimeni…Soțul a stat singur o oră până și-a revenit puțin din cazatura si a putut sa-mi trimita un mesaj rapid…” se arată într-o declarație a soției muncitorului rănit, apărută în spațiul public.

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Mehedinți a deschis o anchetă în acest caz, la fel și poliția. 

La data de 06 iunie a.c., ora 07.23, Poliția municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată de un angajat al unui combinat din Drobeta-Turnu Severin cu privire la faptul că un coleg de al său s-ar fi electrocutat în timpul unei manevre de lucru. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Birourilor  Ordine Publică și Investigații Criminale care, în urma cercetărilor efectuate au stabilit că un bărbat de 25 de ani, angajat al unui combinat din Drobeta-Turnu Severin s-ar fi electrocutat în timp ce efectua o manevră de lucru la unul din tablourile electrice. Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă.” Transmite IPJ Mehedinți 

Seria accidentelor de muncă de la Combinatul de Celuloză și Hârtie din Drobeta-Turnu Severin, continuă de ani de zile, în ciuda anchetelor și a măsurilor dispuse de poliție.  În 2018 un muncitor al întreprinderii  a murit, tot în urma unui astfel de accident, după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Nimeni nu știe cine se face vinovat de moartea bărbatului de 53 de ani și rănirea gravă a celorlalți angajați. Conducerea CCH nu a putut fi contactată pentru a comenta această situație.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze