Connect with us

Restart News

JUDEȚUL MEHEDINȚI, SUB COD PORTICALIU DE PLOI ABUNDENTE

Mehedințiul se află de astăzi de la ora 12:00 până la ora 22:00 sub incidența avertizării meteorologice Cod Portocaliu de averse torențiale, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul menționat, sunt prognozate cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp, în intervale scurte de timp, de până la 1- 3 ore.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Mehedinți recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale. 

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care sa le asigure protecţia. 

În cazul în care persoanele sunt surprinse în zone deschise, trebuie să se îndepărteze rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identifice un spaţiu care le garantează protecţia. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a luat măsura înştiințării tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi a instituţiilor cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate, pompierii mehedințeni fiind pregătiți să intervină în sprijinul comunităţilor.” Transmite ISU Mehedinți

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze