JUDEȚUL MEHEDINTI, SUB AVERTIZARE DE VREME REA

Până în această seară, la ora 23:00, județul Mehedinți se va afla sub atenționare meteorologică Cod Galben ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul menționat, în Oltenia sunt prognozate frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. 

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări de apă, ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor prin apă și nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, aceștia sunt sfătuiți să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.  

Totodată, se recomandă sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Dacă se află în interior, să închidă toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcții.” Transmite ISU Mehedinți

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: cod galben, mehedinti, restartnews

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed