Connect with us

Politică

PNL la 147 ani: independența, unitatea și modernizarea României

24 mai – Ziua Partidului Național Liberal este un recurs la istorie justificat de faptul că acțiunea PNL stă la baza României independente, suverane, întregite și modernizate. Marii oameni politici și de stat ai Partidului Național Liberal au întemeiat, construit și modernizat statul român.

„PNL a fost parte a primei modernizări a României, alături de Monarhie și de celălalt partid istoric, PNȚ. Pe fundamentul reformelor începute de Alexandru Ioan Cuza, cele două partide și Casa Regală au împins România către cea mai bună perioadă istorică a sa, cea interbelică. Ca urmare a eforturilor sale modernizatoare, PNL a devenit principala forță politică în primul deceniu interbelic, un deceniu al schimbării după recunoașterea statalității noii Românii.Astăzi, la 147 de ani de la înființare, PNL este din nou în centrul marilor reforme pe care le cere România. Statul român are acum nevoie de o a doua mare modernizare, iar PNL și-a asumat acest proiect al schimbării. Istoria face ca Europa, în aceste momente, să nu fie un spațiu al păcii, dar asta nu trebuie să ne împiedice să creștem România. Și prima mare modernizare a avut loc în vremuri tulburi, iar liberalii acelei perioade nu s-au clătinat în fața provocărilor, reformând cu determinare țara. Astăzi, 24 mai 2022, noi liberalii ne sărbătorim istoria la reședința Familiei Brătianu din Argeș, un spațiu devenit astăzi muzeu și care poartă în sine o parte din istoria României. La mulți ani, PNL” transmite președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze