MEHEDINȚIUL, SUB COD GALBEN DE PLOI

Începând de astăzi, 16 mai, ora 18:00, până miercuri, 17 mai, ora 18:00, județului Mehedinți se va afla sub incidența avertizării meteorologice Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul menționat, sunt prognozate ploi ce vor avea caracter de aversă, iar cantități de apă vor fi de 25…30 l/mp și, izolat, peste 35…40 l/mp.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.  De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea râurilor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia. În situaţia în care populaţia este surprinsă în zone deschise, trebuie să se îndepărteze rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identifice un spaţiu care le garantează protecţia. Cetățenii sunt rugați să folosească numărul unic de urgenţă 112 doar atunci când viaţa lor sau a altor persoane este pusă în pericol.”  Transmite ISU Mehedinți

S-ar putea să îți placă și:

Tags: cod galben, mehedinti, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed