Niciun comentariu

ANUL ȘCOLAR S-AR PUTEA ÎNCHEIA LA SFÂRȘITUL LUNII MAI, DIN CAUZA GREVEI GENERALE A PROFESORILOR

Anul școlar s-ar putea încheia cu o lună mai devreme decât ar trebui, anul acesta. Mai exact, la sfârșitul lunii mai. Sindicatele din învățământ se pregătesc de grevă şi amenință cu încheierea anului școlar luna următoare.

Anul şcolar este ameninţat şi în acest an de protestele profesorilor. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională a Sindicatelor „Alma Mater” strâng semnături pentru declanșarea grevei generale.

În funcție de discuțiile cu Guvernul, anul școlar s-ar putea încheia peste doar 3 săptămâni, cu o lună mai devreme decât în mod normal. Mai exact, 22 mai este termenul limită acordat de cadrele didactice politicienilor, data până la care aceștia trebuie să vină cu soluții concrete pentru problemele lor.

După trei proteste la Parlament și la Guvern, unde nu au reușit sa se facă auziți, profesorii și-au unit forțele și pichetează în număr și mai mare Guvernul. Cer creșterea salariilor, plata orelor suplimentare, acordarea de sporuri pentru condițiile de muncă, decontarea navetei și investiții în sistemul de învățământ.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, sâmbătă, că are încredere că nu se va ajunge la grevă generală în învăţământ, iar anul şcolar se va finaliza cu bine, menţionând că şi cadrele didactice doresc acest lucru şi că este nevoie de găsirea de soluţii, scrie Agerpres. 

Eu am încredere că nu vom ajunge acolo şi că anul şcolar se va finaliza cu bine. Cred că asta îşi doresc şi reprezentanţii cadrelor didactice. Sigur că este nevoie să ne aşezăm la masă şi să găsim soluţii”, a spus Ligia Deca, întrebată în legătură cu greva profesorilor.

Declarațiile vin în contextul în care, sâmbătă dimineață, cele trei federații sindicale majore din Educație au anunțat că anul școlar ar putea să se încheie luna viitoare, fiind demarat recent un referendum pentru declanșarea grevei generale din 22 mai.

Sursa RTV

S-ar putea să îți placă și:

Tags: greva, Profesori, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed