Connect with us

Business

ANAF ÎNCEPE CONTROALELE LA PERSOANELE FIZICE CARE AU AVUT VÂNZĂRI ONLINE DE PESTE 1 MILION DE LEI ÎNTR-O LUNĂ

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei, într-o lună, a declarat miercuri preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, adăugând că în respectivele cazuri este vorba despre evaziune fiscală. Preşedintele ANAF a precizat că se referă la comerţ online.

Le mulţumesc marilor firme de curierat că au depus această declaraţie (declaraţia 395, n.r.). Deja avem informaţii foarte clare şi sunt în pregătire nişte acţiuni ale Antifraudei pe aceste mecanisme. Vă spun că am descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei într-o lună. Deci, acolo clar că este evaziune fiscală şi deja suntem în faza finală. Cred că la începutul lunii aprilie câteva zeci de asemenea persoane vor fi verificate de Antifraudă“, a menţionat menţionat Lucian Heiuş, cu ocazia prezentării raportului de performanţă pe anul 2022, potrivit Agerpres.

Totodată, Heiuș a amintit un studiu în care s-a analizat comportamentul fiscal al contribuabilului român, din care a reieşit că aproximativ 60% dintre contribuabili considerau normal să nu plătească un impozit “dacă pot să nu plătească”. În context, şeful Fiscului consideră că este nevoie de instruire și educaţie fiscală în şcoli.

SURSA FORBES

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze