Niciun comentariu

PRIMAR DE LA PRIMELE ALEGERI LOCALE LIBERE DIN ROMÂNIA

Pe 23 februarie s-au împlinit 31 de ani, de la primele alegeri locale libere, în România postrevoluționară. Marian Răducan, primarul comunei Șișești, este printre cei mai longevivi edili din România, după ce, pe 23 februarie 1992, câștiga alegerile și de atunci, a condus comuna fără încetare, adică mai bine de trei decenii. Răducan a câștigat primăria comunei Șișești de pe poziția de independent, când avea doar 25 de ani și spune că nu e mai bogat decât atunci când a lăsat un salariu de contabil de 6000 de lei și a venit în primărie pentru doar 3800 de lei. Crede că a rămas în funcție deoarece dincolo de faptul că a dezvoltat comuna, a fost mereu aproape de săteni.

Niciodată nu m-am gândit că voi ieși primar, niciodată nu m-am gândit că voi termina mandatul… si uitați așa cu trecut 31 de ani, nu a fost sesiune de proiecte în care să nu fi câștigat măcar un proiect…” spune Marian Răducan, primarul din comuna Șișești

Intrat în primărie la 25 de ani, Marian Răducan își amintește cum au fost primele alegeri libere din România și ce concurență acerbă a avut. Primarul crede că faptul că a candidat independent i-a adus victoria în fața unor contracandidați mult mai experimentați, dar care aveau trecut în partidul comunist.

Cu cel mai modern sistem de management a situațiilor de urgență, cu drumuri asfaltate, cu grădiniță nouă și condiții mai bune decât în multe orașe, cu liceu și cu bază sportivă moderne și multe altele, toate modernizate cu bani europeni, comuna Șișești este una dintre cele mai dezvoltate din Mehedinți. Și în maxim jumătate de an, sătenii vor avea și unul dintre cele mai moderne centre medicale din județ, dotat inclusiv cu dormitoare pentru personalul medical.

La 56 de ani, Marian Răducan spune că vrea să mai candideze doar un mandat, iar dacă cetățenii îl vor vota, va mai conduce încă patru ani primăria, după care se va retrage și va rămâne și la pensie alături de sătenii pe care i-a slujit jumătate din viață.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: mehedinti, restartnews, sisesti

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed