Connect with us

Restart News

I S-A REFUZAT DREPTUL LA VIAȚĂ, UN BEBELUȘ A MURIT ÎN PÂNTECELE MAMEI, DIN IGNORANȚA MEDICILOR

Tragedie într-o familie de tineri din Mehedinți, ceea ce ar fi trebuit să fie un eveniment fericit, s-a transformat în coșmarul vieții lor. Este vorba de moartea bebelușului a doi tineri din localitatea Strehaia, bebeluș care ar fi trebuit să vină pe lume, la termen, după o sarcină a mamei fără probleme, supravegheată constant de un medic ginecolog. Problemele au apărut când femeii i s-a declanșat nașterea, în mod natural, iar la Maternitatea Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin a avut neșansa de a da peste niște medici, cărora nu le-a păsat de starea femeii și a bebelușului.

”Am ajuns dimineața la opt, la spital, bebelușul nostru mișca în burtică, ca de fiecare dată. Și acasă bebelușul mișca în burta mamei, doar aici nu a mai fost bine”, acestea sunt declarațiile unui tată îndurerat, simțindu-se neputincios, în fața unei tragedii.

Ionuț Tiribentea- tatăl bebelușului

Tânăra a ajuns la Maternitatea Spitalului Județean luni dimineață, adusă de soțul său, pentru că avea contracții. Bărbatul spune că în timpul sarcinii totul a decurs normal, iar fetița era bine. A fost internată și niciun medic nu i-a spus că ar putea avea probleme cu copilul, deși mama avea în continuare dureri, contracții și sângerări. La un moment dat, medicii chiar ar fi pregătit-o pentru naștere, dar au întors-o din fața sălii de operație, explicându-i că va naște în dimineața de 7 februarie, atunci când doctorița care o asistase în timpul sarcinii urma să intre de gardă. Numai că, ulterior, tânăra și-a sunat soțul și i-a transmis că i se spusese că bebelușului nu-i mai bate inima și e mort.

Părinții bebelușului decedat au depus plângere la Parchetul Judecătoriei Drobeta-Turnu-Severin și la Colegiul Medicilor și au cerut anchetarea morții suspecte a copilului chiar în maternitate, acolo unde mama trebuia să fie în siguranță, sub supravegherea medicilor. Familia suspectează faptul că medicii nu și-au făcut treaba și nu au intervenit la timp să provoace nașterea copilului.

Anchetă și la Maternitatea Spitalului Județean din Drobeta-Turnu-Severin, după ce s-a aflat de moartea suspectă a bebelușului.

Tinerii au depus plângere și la Parchetul Judecătoriei Drobeta-Turnu-Severin, unde deocamdată se fac cercetări pentru abuz în serviciu, urmând ca încadrarea să fie schimbată, în funcție de rezultatul necropsiei și al cercetărilor.

”Persoana vătămată suspectează că medicii nu au luat toate măsurile medicale necesare, în vederea preîntâmpinării decesului. În prezent se fac cercetări pentru abuz în serviciu”, precizează Gheorghe Ciocan, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Gheorghe Ciocan, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

”S-a primit o sesizare în acest caz, se va demara o anchetă”,  a declarat Leontina Georgescu, președinte Colegiul Medicilor  Mehedinți.

Leontina Georgescu, președinte Colegiul Medicilor  Mehedinți.

”Pentru noi este un eveniment nefericit și nu ne-am dori să se mai întâmple așa ceva”, a declarat asistent Elena Bololoi – Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

asistent Elena Bololoi – Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin

Pentru Spitalul de Urgență Drobeta Turnu Severin este un eveniment nefericit, dar pentru tânăra familie, o tragedie fără sfârșit. Atunci când ar fi trebuit să fie cei mai fericiți, momentul acela când un bebeluș vine pe lume, indolența, nepăsarea și cruzimea personalului din această instituție, și-a spus cuvântul. Mămica nu va putea să își ia pruncul acasă, decât într-un sicriu, și asta, după ce i-l va da Medicina Legală.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze