Niciun comentariu

TRIAJ EPIDEMIOLOGIC ÎN ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE DIN CAUZA VIROZELOR

Măsuri speciale la revenirea elevilor din vacanță, în școlile și grădinițele din Drobeta-Turnu-Severin, unde au fost efectuate triaje epidemiologice, iar elevii care aveau simptome de răceală au fost trimiși acasă. De altfel, părinții au fost îndrumați încă de ieri să nu aducă copiii la școală sau grădiniță, în cazul în care tușesc sau au febră, pentru a evita răspândirea virusului în colectivitate. Au fost licee la care elevii au primit chiar măști, pe care să le poarte în cazul în care va fi necesar.

La Grădinița cu program prelungit nr. 7 din Drobeta-Turnu-Severin, copiii au fost așteptați la intrarea de asistenta instituției. După ce ieri au fost transmise recomandări ca micuții bolnavi să nu fie aduși la grădiniță, copiii sau părinții au fost chestionați la intrare cu privire la starea de sănătate a celor mici.

Facem trierea personalului și copiilor în fiecare dimineață, până acum nu au fost probleme, le recomandăm părinților să nu aducă la grădiniță copiii bolnavi.” 

A transmis Aneta Olaru, asistent medical

La liceul Decebal, triajul a fost făcut de asistenta școlii, care a mers în fiecare clasă, a făcut triajul și i-a îndrumat pe elevi ce trebuie să facă pentru a se proteja de valul de viroze. De altfel, aici au fost distribuite și măști de protecție, cu recomandarea să fie purtate.

Vom face triajul în fiecare zi, dat fiind faptul că am început cursurile sub auspiciile unei epidemii de gripă. Am distribuit de astăzi și măști de protecție în școala noastră, ele nu sunt obligatorii dar le-am distribuit elevilor ca măsură de prevenție. Avem stocuri suficiente de măști de protecție, datorită faptului că Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin accesat un proiect pe fonduri europene iar școlile sunt dotate cu astfel de măști de protecție.” A transmis Florin Busuioc, director la  Liceul Decebal, Drobeta-Turnu Severin

În Mehedinți au fost înregistrate la ultima raportare a Direcției de Sănătate Publică peste 1400 de cazuri de viroze respiratorii, dintre care 286 de pneumonii, cei mai afectați fiind copiii între 5 și 14 ani. Până acum nu a fost raportat niciun caz de gripă sezonieră.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: epidemie de gripa, mehedinti, restartnews, triaj in scoli

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed