Connect with us

Administrație

EDUCATOARE BĂTUTĂ, TÂLHĂRITĂ ȘI SECHESTRATĂ

O educatoare a unui centru pentru protecția copilului Mehedinți a fost lovită și sechestrată și tâlhărită în timpul serviciului de trei minore pe care  trebuia să le supravegheze peste noapte. Una dintre adolescente a amenințat-o pe femeie, apoi folosind forța, i-a luat telefonul mobil și a fugit din centru împreună cu alte două colege. Reprezentanții DGASPC Mehedinți spun că tinerele sunt o problemă pentru instituție, după ce au agresat în mai multe rânduri angajații și au fugit din centru, la o grupare de interlopi care le trimit să se prostitueze.

Sâmbătă seară educatoarea era de serviciu și trebuia să supravegheze cele trei minore, internate în centrul rezidențial pentru copilul separat de părinți. La un moment dat, una dintre acestea a devenit agresivă și i-a spus că vor pleca în oraș. Cum nu aveau voie, femeia a încercat să le oprească, dar adolescenta a amenințat-o, a lovit-o, iar luat telefonul mobil și împreună cu celelalte adolescente de 14 și 17 ani au încuiat ușa centrului pe dinafară și au fugit. 

Sâmbătă seara, cele trei fete au lovit-o pe educatoare, au tâlhărit-o, și au reușit să fugă din centrul în care erau.” declară Adrian Bidilici, directorul DGASPC Mehedinți

Vânzându-se sechestrată și fără telefon, femeia a deschis geamurile și a strigat după ajutor. Un trecător a sunat la 112. Polițiștii le-au căutat pe minore și le-au găsit a doua zi. Adolescenta care a agresat educatoarea are dosar penal.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, urmând ca la finalizarea acestora să se propună măsurile corespunzătoare.” 

A transmis Gabriela Ciocioană, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinți

Însă nu este pentru prima dată când angajații centrelor sunt agresați de minorii pe care îi au în grijă, susține conducerea DGASPC Mehedinți. Tinerele care au agresat-o acum pe educatoare obișnuiesc să fugă din centru pentru că sunt influențate și folosite de o rețea de interlopi, care le trimit să se prostitueze.

Nu este pentru prima dată când ne confruntăm cu astfel de situații, fetele de care vorbim de această dată sunt implicate în rețele de prostituție. Până la momentul când aceste rețele nu vor fi destructurate, ne vom confrunta mereu cu astfel de probleme.” A mai transmis Adrian Bidilici, directorul DGASPC Mehedinți

Pentru siguranța angajaților și pentru a evita astfel de situații, care pot deveni și mai periculoase, reprezentanții instituției spun că vor instala butoane de panică în acest centre, camere de supraveghere și vor face contract chiar cu o agenție de pază, care să intervină dacă va fi nevoie.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze