Connect with us

Restart News

JUDEȚELE MEHEDINȚI, DOLJ ȘI OLT, PARTENERE ÎN PROIECTUL EURO VELO6

Județele Dolj, Olt și Mehedinți sunt partenere într-un proiect privind crearea a 3.000 de kilometri de trasee cicloturistic. Investiția va fi finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar județul Dolj va fi lider de parteneriat.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Mehedinți, care s-a desfășurat astăzi, a fost aprobat parteneriatul dintre UAT Județul Mehedinți, UAT Județul Dolj, UAT Județul Olt și alte 40 unități administrativ-teritoriale din cele trei județe, în vederea depunerii cererii de finanțare în cadrul PNRR, pentru proiectul „Traseu Eurovelo 6 Mehedinți-Dolj-Olt” din Investiția I.4 ”Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice”.

Pe raza județului Mehedinți, traseul cicloturistic ar urma să aibă 218 km, din care 126 km terestru și 92 km pe apă – fluviul Dunarea. Întreg traseul străbate următoarele localități:
Județul Mehedinți: municipiile Drobeta Turnu Severin și Orșova, comunele Salcia, Vrata, Gârla Mare, Pristol, Gruia, Gogoșu, Burila Mare, Devesel, Hinova, Șimian, Eșelnița, Dubova și Șvinița. Județul Dolj: municipiul Calafat, orașele Bechet și Dăbuleni, comunele Cetate, Ciupercenii Noi, Desa, Poiana Mare, Maglavit, Piscu Vechi, Ghidici, Cârna, Gighera, Măceșu de Jos, Bistreț, Catane, Negoi, Rast, Ostroveni, Călărași.
Județul Olt: Orașul Corabia, comunele Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Gârcov. Implementarea unui asemenea proiect ar duce la creșterea coeziunii sociale, economice și teritoriale și crearea de noi locuri de muncă, în special în mediu rural.”
A transmis Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți

Participarea Municipiului Drobeta-Turnu Severin în acest proiect a fost și ea aprobată astăzi, într-o ședință de îndată Consiliului Local. EuroVelo 6 sau EV6, cunoscută și sub numele de „Euro-velo-ruta fluviilor” sau „Pista ciclabilă europeană a fluviilor”, este o rută ciclabilă de tip EuroVelo în lungime de 3.653 km care leagă Nantes de București, și, prin extensie Saint-Nazaire de Constanța. Este cea mai celebra rută ciclabilă europeană, traversând Europa de la vest la est, de la Oceanul Atlantic la Marea Neagră și trecând prin nouă țări.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze