Connect with us

Restart News

PATRIMONIUL ISTORIC AL SEVERINULUI, VALORIFICAT PRINTR-UN PROIECT EUROPEAN

O echipă de arhitecți de la Universitatea Politehnica din Timișoara s-a aflat astăzi în Drobeta-Turnu Severin pentru prezentarea proiectului european DANUrB, prin care toate orașele dunărene vor primi sprijin în ceea ce privește facilitarea accesului către obiectivele istorice ale orașului. 

Proiectul pilot de la Drobeta-Turnu Severin este un punct de plecare pentru colaborarea între Primăria Severinului și Universitatea Politehnică Timișoara, cu propuneri pentru creșterea calității vieții în municipiul Drobeta-Turnu Severin prin amenajarea spațiului public pentru o mai bună optimizare, atât pentru cetățeni cât și pentru turiști.

Primăria Drobeta-Turnu Severin este parte dintr-un proiect mai amplu, alături de mai multe localități, prin care punem în valoare patrimoniul istoric al orașului nostru. Este un proiect care prevede implicarea municipiului nostru, alături de alte orașe din țară. Se va crea o platformă prin care toți vizitatorii orașului Drobeta-Turnu Severin, vor avea acces, mai ușor, la obiective turistice din municipiul nostru.” A transmis Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin 

DANUrB este un proiect internațional de cooperare între 6 țări dunărene, derulat în perioada 2020-2022. În cadrul acestui proiect, s-au realizat în principal: o platformă online, care centralizează obiectivele de patrimoniu, actorii locali și exemplele de bună practică din zona dunăreană, un atlas științific, care tratează subiectul așezărilor cu o populație în declin din zona dunăreană și un film documentar, care reunește 12 povești ale unor localnici din zona dunăreană.

S-au mai realizat până acum și o hartă educațională, realizată de elevii Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, privind cele mai importante obiective turistice din zona dunăreană – Caraș-Severin, o tabără studențească de construcție, desfășurată la Moldova Nouă în iulie 2022, și două Planuri de Acțiune pentru valorizarea patrimoniului existent în zona Clisurii Dunării. Unul referitor la Moldova Nouă și așezările dunărene din județul Caraș-Severin, cel de al doilea referitor la Drobeta Turnu Severin și așezările dunărene din județul Mehedinți.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze