Niciun comentariu

FURNIZAREA APEI POTABILE S-A RELUAT ȘI SE DESFĂȘOARĂ ÎN CONDIȚII NORMALE

După ce a fost oprită pentru câteva ore, captarea apei din Dunăre a fost reluată fără probleme, seara trecută. Reprezentanții SECOM au oprit stația de captare a apei din cauza faptului că exista risc de contaminare a echipamentelor, iar în această situație, Severinul ar fi rămas fără apă, mai multe zile la rând. Probleme cu furnizarea apei potabile au apărut și din cauza faptului că oamenii s-au speriat și au consumat în mai puțin de trei ore,  rezerva de apă a Severinului, care în mod normal trebuia să ajungă pentru 10-12 ore. Astăzi, primarul Severinului s-a aflat la Stația de Captare a Apei, unde lucrurile au reintrat în normal.

Apa este sigură pentru consum, furnizarea ei în Drobeta-Turnu Severin se desfășoară în condiții normale, captarea se desfășoară în condiții normale, am depășit momentul de seara trecută, este important să ne și pregătim, în cazul în care apar probleme să intervenim. S-a intervenit aseară pentru puțin timp, lucrurile se desfășoară normal și așa va fi în continuare. Este monitorizată apa din punct de vedere chimic și biologi. Din patru în patru ore se fac aceste verificări.” 

A transmis primarul Severinului, Marius Screciu

În paralele, autoritățile intervin cu material depoluant pentru reducerea undei de poluare.

30 de angajaţi, o navă şi două ambarcaţiuni din cadrul Apele Române Jiu- Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi intervin cu 1.450 kg de material depoluant (de tip spilsorb) şi  50 metri de baraj plutitor absorbant pentru reducerea undei de poluare şi stoparea propagării în aval”, a transmis, miercuri, Administraţia Naţională Apele Române, într-un comunicat de presă.

Din primele informații, se pare că poluarea de pe Dunăre ar fi pornit de la o defecțiune tehică a unei turbine de la barajul Porțile de Fier1.

S-ar putea sa iti placa si:

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed